PhytoChikol Miedź

Dolistny nawóz miedziowy w połączeniu z chlorowodorkiem chitozanu oraz zjonizowanym nano-srebrem.

miedź

Wpływ na zapobieganie i ograniczanie chorób roślin:

  • monilioza wiśni
  • szara pleśń w uprawie pomidora
  • bakteryjna centkowatość pomidora w uprawach pod osłonami
  • zgnilizna ogórka
  • kanciasta plamistość ogórka w uprawach pod osłonami
  • korzystnie wpływa na zawiązywanie owoców ogórka
  • podwyższa plonowania ogórka
  • mączniak rzekomy i prawdziwy ogórka
  • szara pleśń w uprawie truskawek

O produkcie:

Dolistny nawóz miedziowy w połączeniu z chlorowodorkiem chitozanu oraz zjonizowanym nano-srebrem

Preparat zawiera unikalny połączenie wysoko aktywnej miedzi o działaniu kontaktowym i systemicznym oraz chlorowodorku chitozanu i nano-srebra, służy do indukowania odporności na porażenia chorobami bakteryjnymi, wirusowymi i grzybowymi. Ogranicza choroby fizjologiczne spowodowane niedoborem miedzi oraz podnosi naturalną odporność roślin na stresy biotyczne i abiotyczne.

Cechy produktu:

1.

Korzystnie wpływa na kondycję roślin w trudnych warunkach środowiska
oraz eliminuje niedobory miedzi

2.

Stosowany profilaktycznie stymuluje procesy odpornościowe oraz ogranicza porażenia patogenami

3.

Preparat należy stosować zapobiegawczo przeciw niedoborom oraz porażeniom chorobami od początku wegetacji

4.

Pobudza wydzielanie fitoaleksyn co zmniejsza podatność na porażenia chorobami bakteryjnymi, grzybowymi i wirusowymi

5.

Uniwersalny preparat do wszystkich rodzajów roślin

6.

Możliwość stosowania przez cały okres wegetacyjny

7.

Zmniejsza konieczność stosowania zabiegów pestycydowych

8.

Brak pozostałości w plonie

9.

Preparat bezpieczny dla ludzi

SKŁAD:

Miedź ( Cu) całkowita 5,5% (m/m) w tym miedź rozpuszczalna w wodzie 5,5% (m/m) (m/m) oraz:

  • Chlorowodorek chitozanu 20g/kg
  • Zjonizowane srebra 15mg/kg

Dawki, sposób i terminy stosowania:

Uprawa

Dawka l/ha

Ilość wody w l

Liczba aplikacji

Termin stosowania

Jabłonie, Grusze

2-3

300-500

2-6

Od początku kwitnienia a następnie w odstępach co 7-14 dni

Wiśnia, Czereśnia, Śliwa

2-3

300-500

3

Od startu wegetacji do zbiorów

Truskawka , Malina

2-3

300-500

3-4

Przed kwitnieniem i po kwitnieniu co 7-10 dni

Ogórek , Pomidor, Marchew, Pietruszka, Kapusta pekińska, Kapusta głowiasta

2-4

300-500

3-4

2 tygodnie po wysadzeniu rozsady, następnie dwa zabiegi w odstępie 14 dni

Rzepak ozimy

1,5-2

200-300

2-3

Jesienią po wytworzeniu pierwszych liści oraz wiosną po starcie wegetacji

Ziemniak

1,5-2,5

200-300

3-4

W fazie 4-6 liści przed zwarciem międzyrzędzi w odstępach co 10 dni

Burak cukrowy

1,5-2

200-300

2-3

W fazie 4-6 liści i przed zwarciem międzyrzędzi

Zboża ozime

1,5-2

200-300

3

W fazie krzewienia i strzelania w źdźbło

 

DOSTĘPNE OPAKOWANIA:

1 l
5 l
20 l